Sort på hvidt om Aspen alkylatbenzin. 

Her samler vi rapporter/undersøgelser om alkylatbenzin/Aspen alkylatbenzin og almindelig benzin, vedrørende miljøområdet og andre områder af relevans for vores virksomhed.

Nogle af artiklerne findes i det såkaldte PDF-format. Du skal bruge Acrobat Reader, der kan hentes gratis på internettet, for at kunne læse artiklerne.

Aspen og Alkylat 

Aspen 4, kort version (30sek

Brandtest 

Aspen alkylatbenzin har en rensende effekt, fordi benzinen består af nogle få rene udvalgte komponenter, mens almindelig benzin, indeholder stoffer, hvor nogle af dem, giver uønskede effekter, så som sod dannelse.

Se brandtestet

Ren Tur 

Ny rapport viser alkylatbensinens fordele for bådmotorer!

Se rapporten

Studie af bådmotorers emissioner til vand 

Udført af to studerende ved Chalmers Tekniske Højskole i Gøteborg.

Konklusionen var, at mængden af kulbrinter, der opholder sig i vandet radikalt reduceres, hvis alkylatbenzin anvendes. Fra et miljømæssigt synspunkt, er valget af benzin vigtigere end valget af motor.

Sammanfattning

Læs hele studien

Sammenligning af benzenemissioner mellem biler og plæneklippere 

Hvor mange moderne plæneklippere, der kører på Aspen alkylatbenzin, skal der til for at udsende lige så meget benzen i timen som 1 moderne bil, der kører på blyfri 95?

Læs mere!

Jordnær ozon 

Reducer dannelsen af jordnær ozon med Aspens alkylatbenzin. 

Sammenligning af alkylatbenzin og handelsbenzin med hensyn til ozondannelse for mindre totaktsmotorer. Mere information om ozonberegning.

Læs mere om vores databeskyttelsespolitik og anvendelse af cookies