E10 benzin – en stor udfordring for de små motorer

E10 benzin er et skridt i den rigtige retning, når det kommer til at mindske vores CO2-udledning. Men den nye benzin har sine udfordringer. Det gælder specielt for mindre motorer, fordi E10 benzin indeholder mere ethanol end andre slags benzin. I denne artikel forklarer vi, hvorfor E10 benzin kan give udfordringer for de små motorer.Udfordringen med E10 benzin
Selvom formålet med E10 benzin er at skabe bæredygtige transportmidler, så er holdbarheden kortere, end vi er vant til. Med andre ord: den nye benzinstandard er ikke den bedste løsning, hvis den skal opbevares i længere tid. Det kan give udfordringer, hvis du kun bruger E10 benzin på bestemte tidspunkter henover året – fx til din plæneklipper, din bådmotor, din buskrydder eller din sneslynge. Når disse motorer er drevet af E10 benzin, kan følgende ske:

  • Gummipakningerne kan gå i stykker. Ethanol kan opløse forskellige materialer herunder gummi – i særdeleshed ældre gummi. Det kan give utætte pakninger og slanger. Det er ikke godt.

  • Det er hårdt for motoren. Ethanol binder fugt. Det betyder, at vandindholdet i din E10 benzin over tid vil stige. Det kan give problemer med rust, specielt hvis du ikke bruger dine maskiner ofte. I værste tilfælde kan rusten skade karburatoren, og motoren vil stå af.

  • Blandingen forringes. På grund af ethanols evne til at binde fugt kan det have en negativ effekt på blandingsforholdet – det resulterer i et ustabilt og upålideligt blandingsforhold. Det øger risikoen for motorproblemer for både og totaktsmotorer, som du kun bruger en sjælden gang imellem.

Det kan give udfordringer, hvis du kun bruger E10 benzin på bestemte tidspunkter henover året.

Der er heldigvis en bedre løsning
E10 benzin er udviklet specielt til motorer i hverdags køretøjer såsom personbiler. Men hvad så med de små motorer, som kun bruges på bestemte tidspunkter henover året? Ja, de kræver en anden slags benzin. En benzin, som ikke bliver ringere over tid og ikke udleder giftige gasarter. Det er netop derfor, at Aspen alkylatbenzin findes – en benzin uden ethanol og med en lang holdbarhed.

Når du fylder de små motorer med benzin fra Aspen, starter de hver gang – selv når de ikke har kørt i flere måneder. Og takket være alkylatbenzin fra Aspen vil dine motorer køre bedre og holde længere. Helt kort: Bedre benzin for mennesker, for maskiner og for miljøet. 

Vil du gerne vide mere om vores unikke alkylatprodukter? Klik her.