Sådan værner du om livet i din havbugt

Vi er mange, der elsker havet. Følelsen af frihed, når man glider hen over bølgen blå. Roen, når man vugger på bølgerne, mens man venter på, at fiskesnøren strammes.

Havet er et fantastisk økosystem. Men selvom vi elsker havet og er helt afhængige af det, har vi mennesker ikke altid været så gode mod det. Vi fylder det med plast, affald og stoffer, der ikke hører hjemme i det.

Denne udvikling må stoppes. Der er meget, vi kan gøre for at ændre denne situation. At holde op med at smide skrald omkring os, både til havs og på land, er én ting. At anvende miljømærkede vaske- og opvaskemidler er en anden. (Vidste du i øvrigt, at det som oftest er tilstrækkeligt med en halv opvasketablet til en fyldt opvaskemaskine? Det er sandt.)

Her hos Aspen har vi vores helt egen opskrift på en benzin, der hjælper dig med at værne om livet i din havbugt. Den hedder alkylatbenzin og er et produkt, vi faktisk selv har opfundet. Alkylatbenzin fremstilles af gasser, der opstår ved raffinering af olie, og det er en ekstra ren form for brændstof, som giver en ekstra ren forbrænding i motoren.

 

OP TIL 99 PROCENT RENERE

Og når vi siger ekstra ren, mener vi ikke bare lidt renere. Faktisk indeholder vores brændstof op til 99 procent færre skadelige kulbrinter end konventionel benzin.

Det er særligt vigtigt at vælge det rigtige brændstof, hvis du har en ældre påhængsmotor. Omkring 25 procent af brændstoffet kan gå uforbrændt lige ud i vandet. Eftersom Aspen alkylatbenzin blandt andet stort set er fri for skadelige aromatiske kulbrinter, gør du havet en stor tjeneste.  

 

 

GODT FOR MOTOREN

Du gør også din motor en stor tjeneste. Eftersom Aspen alkylatbenzin er så meget renere, kører motoren meget bedre, når du anvender dette brændstof. Den bliver lettere at starte og holdes meget mere fri for sod takket være den rene forbrænding. Eftersom holdbarheden er op til ti gange længere end for almindelig benzin, behøver du ikke engang at tømme tanken, når du har taget båden op af vandet ved sæsonens afslutning. Og når det er tid til at søsætte den igen til foråret, er motoren lettere at starte.

Sidst, men ikke mindst: Du gør dig selv en tjeneste ved at vælge det rette brændstof. Når du styrer båden, sidder du lige ved siden af motoren. Der er altid en risiko for, at du indånder udstødningsgas fra motoren, og det vil naturligvis være rart, hvis den er så fri for skadelige kulbrinter som overhovedet muligt.

Næste gang påhængsmotorens tank skal fyldes, skal du derfor grundigt overveje, hvilket brændstof du skal vælge.

For havets skyld.

For motorens skyld.

Og ikke mindst for din egen skyld.