SKIFT BRÆNDSTOF!

Med et forår og en sommer bag os med mere tid end normalt til at bruge havemaskinen, nærmer sig nu også et efterår fuld af køreglæde. Med flere timer ude med din maskine er det endnu vigtigere at skifte til bedre brændstof.

Tips til vinteropbevaring af dine maskiner og din båd.

Fyld op med Aspen, før du stiller din maskine eller båd til side for sæsonen, så er motoren klar til start efter vinteren!

Næsten al benzin i Sverige indeholder op til 5 volumenprocent ethanol. En komponent, der kan forårsage korrosion og binde fugt i brændstoffet, hvilket igen kan gøre det svært for motoren at starte og give ujævn motorgang. Ethanol er også et opløsningsmiddel, der kan opløse snavs og aflejringer, der er blevet dannet i en brændstoftank over tid, hvilket resulterer i tilstoppede brændstofsystemer. Det kan give en motor, derhar svært ved at starte, ujævn motorgang og i værste fald motorhavari.

Aspen alkylatbenzin er helt fri for ethanol og har ca. 10 gange længere holdbarhed sammenlignet med almindelig benzin og kan opbevares i flere år, uden at kvaliteten forringes. Det betyder, at hvis du har det i tanken, behøver du ikke at tømme det af om vinteren, og din maskine eller bådmotor starter let, selv efter en lang pause.

Hvis du vil give dine maskiner eller din båd en optimal vinteropbevaring, skal du følge disse trin:

  • Trin 1: Fyld tanken med Aspen alkylatbenzin

  • Trin 2: Kør motoren i 2 minutter for at cirkulere benzin gennem brændstofsystemet

  • Trin 3: Opbevar plæneklipper, andet udstyr eller båd indtil sæsonens start.

Hvordan er dit arbejdsmiljø?

Kan du ligesom os godt lide, når maskinerne er lette at vedligeholde, nemme at starte, men først og fremmest bedre for dig og det miljø, du arbejder i?

Læs mere om, hvordan du kan forbedre dit arbejdsmiljø.

Find det rette brændstof

Har du en totaktsmotor, skal du vælge den røde dunk, som indeholder Aspen 2. Til firetaktsmotorer skal du bruge den blå dunk med Aspen 4. Er du usikker på, hvilken motor din maskine eller båd har? Totaktsmotorer anvendes ofte i motorsave, buskryddere, kapmaskiner, hæksakse og knallerter. Firetaktsmotorer ses ofte i plæneklippere, fræsere, sneslynger, bådmotorer og knallerter.

Se produktsortiment